Poliţia canadiană a închis timp de câteva ore o stradă din Vancouver, după ce au descoperit ceea ce părea a fi o oală sub presiune în zonă. La faţa locului se află o echipă de genişti care au verificat obiectul, relatează CBC,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri seară, poliţia a instalat baricade pentru a opri circulaţia pe bulevardul Broadway, după găsirea obiectului suspect. Oamenii aflaţi în zonă au publicat pe reţelele de socializare imagini cu operaţiunea.

 

Geniştii au examinat oala sub presiune, inclusiv folosind raze X, şi au constatat că este goală. Autorităţile au decis că nu există niciun risc pentru populaţi şi au redeschis, între timp circulaţia.

Poliţia încearcă să afle în prezent cine a lăsat obiectul acolo şi de ce.

În luna septembrie, Ahmad Khan Rahimi a construit mai multe bombe, printre care una improvizată dintr-o oală sub presiune, ataşată de un dispozitiv exploziv şi umplută de suspect cu rulmenţi şi piuliţe, care trebuiau să acţioneze ca şrapnel, pe care le-a detonat la New York. În total, 31 de persoane au fost rănite.

În 2013, fraţii Tsarnaev au detonat două bombe construite din oale sub presiune la maratonul din Boston, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor peste 270.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.