Peste 5.000 de persoane care au manifestat împotriva invaziei Ucrainei au fost arestate duminică în aproximativ 60 de oraşe, în Rusia, iar numărul protestatarilor arestaţi de la începutul invaziei a crescut la peste 13.000, potrivit ONG-ului OVD-Info, un ”proiect mediatic independent al drepturilor omului, dedicat perscuţiei politice în Rusia”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numai la Moscova au fost arestate 1.700 de persoane, a anunţat poliţia.

Potrivit OVD-Info, unul dintre conducătorii ONG-ului Memorial, Oleg Orlov, dar şi activista Svetlana Ganuşina au fost arestaţi.

În pofida intimidărilor autorităţilor şi ameninţării cu pedepse grele cu închisoarea, acţiuni de protest - limitate - au loc zilnic, de 11 zile, în diverse oraşe din Rusia.

Opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, care a denunţat intervenţia rusă în Ucraina, i-a îndemnat pe ruşi, săptămâna trecută, că mainifesteze zilnic în piaţa principală din oraşe şi să ceară pace în Ucrana.

Mii de persoane au manifestat, de asemenea, în numeroase oraşe din Belgia, Franţa şi Spania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.