Peste 2 milioane de persoane din India şi Bangladesh au fost evacuate din cauza ciclonului Bulbul care a lovit Golful Bengal la miezul nopţii, iar mai mulţi oameni au murit, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa locală scrie că activitatea mai multor porturi şi aeroporturi a fost sistată şi că trei oameni au murit.

Două cele mai mari porturi din Bangladesh, Mongla şi Chittagong, au fost închise, iar zborurile de pe aeroportul Chittagong, anulate.

Viteza vântului va ajunge la 120 km/h, cu rafale de până la 150 km/h, şi va produce creştere ale nivelului mării şi râurilor. Este aşteptat ca ciclonul să provoace valuri de până la 2 metri.

Secretarul de stat Shah Kamal a spus că rezidenţii din Bangladesh evacuaţi au fost plasaţi în mai mult de 5.500 de adăposturi.

Mamata Banerjee, ministru al statului indian West Bengal, a făcut apel la calm. „Vă rog, nu vă panicaţi”, a scris ea pe Twitter. „Rămâneţi calmi şi cooperaţi cu administraţia în eforturile ei de salvare”.

Previziunile arată că ciclonul va înainta spre nord şi va scădea în intensitate.

Autorităţile indiene au transmis că vase de armată şi avioane sunt destinate urgenţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.