Poliţia britanică percheziţiona duminică o casă la Stanwell, la periferia Londrei, în legătură cu arestarea celui de-al doilea suspect în atentatul cu bombă în staţia de metrou Parsons Green, soldat cu 30 de răniţi şi revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această percheziţie are legătură cu arestarea Hounslow, sâmbătă seara, către ora locală 23.50 (duminică, 1.50, ora României), a unui tânăr în vârstă de 21 de ani, plasat în arest preventiv în baza legii terorismului (Terrorism Act).

El este al doilea bărbat suspectat de implicare în atentatul de vineri de la Londra, soldat cu 30 de răniţi.

Stanwell se află la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de centrul Londrei, către Aeroportul Heathrow.

Poliţia a percheziţionat anterior o casă la Sunbury, aparent în legătură cu prima arestare, catalogată drept ”foarte importantă” de autorităţiţi, operată în zona de plecări a portului Dover, o zonă de tranzit cu feribotul către Franţa.

Proprietatea din Sunbury, percheziţionată de poliţia antitero, care anchetează atentatul de la metrou, aparţine unui cuplu în vârstă care găzduieşte copii de ani de zile.

Ronald Jones, în vârstă de 88 de ani, şi soţia sa Penelope Jones, (71 ani) au fost onoraţi de către regina Elizabeth a II-a pentru activitatea lor cu copii care au nevoie de o casă stabilă.

Ei s-au mutat la prieteni, iar cercetările continuau duminică la Sunbury, o suburbie în sud-vestul Londrei.

Poliţia nu a oferit informaţii despre amploarea acestor cercetări, demarate la două ore după arestarea suspectului în vârstă de 18 ani, operată sâmbătă dimineaţa la Dover către ora locală 7.50 (9.50, ora României), din cauza unei presupuse implicări în ”comiterea, pregătirea sau instigarea unui act terorist”.

Un prieten al cuplului, Alison Griffiths, a declarat că cei doi bătrâni sunt nişte ”stâlpi mari ai comunităţii”, care au găzduit în ultimii 40 de ani sute de copii.

Întregul cartier în care se află casa cuplului a fost evacuat ca măsură de precauţie, sâmbătă, la începutul percheziţiei.

Locuitorilor din zonă li s-a permis să se întoarcă acasă duminică, însă casa familiei Jones era izolată în continuare de un cordon de securitate.

PRIMUL SECRETAR DE STAT BRITANIC DAMIAN GREEN ÎL CRITICĂ PE TRUMP

Pe de altă parte, un oficiaial britanic de rang înalt a reiterat duminică critici la adresa pereşedintelui american Donald Trump, care a criticat pe Twitter ancheta poliţiei cu privire la atentat.

Primul secretar de stat Damian Green a declarat duminică pentru Sky New că Trump ”nu a fost de ajutor” scriind pe Twitter despre ancheta poliţiei.

Trump a scris pe Twitter la cîteva ore după atentatul de vineri dimineaţa că poliţia britanică i-a avut pe autorii atentatului în vizor.

”Aş îndemna pe oricine, de la preşedintele Statelor Unite în jos, să nu scrie pe Twitter” despre activităţi în cursul unei anchete teroriste active a poliţiei.

El a subliniat că cooperarea în domeniul informaţiilor între Statele Unite şi Marea Britanie continuă şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va contribui la consolidarea securităţii britanicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.