Ninsori puternice au cauzat ambuteiaje, anulatea unor zboruri şi perturbări ale circulaţiei trenurilor în centrul şi vestul Japoniei, iar în unele zone precipitaţiile înregistrau un nivel-record, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 1.500 de gospodării nu aveau electrcitate luni, a anunţat operatorul Kansai Electric Power pe site.

Niciun rănit din cauza acestor intermperii nu a fost semnalat pentru moment, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, îndemnând la ”prudenţă şi vigilenţă sporite”.

”Ninsorile urmează să se intensifice până mâine (marţi), mai ales în partea Mării Japoniei”, a avertizat el.

Circulaţia a fost întreruptă pe o importantă axă rutieră în departamentul Shiga, limitrof depratamentului Tokyo, din cauza unor vehicule imobilizate, a anunţat Matsuno.

Acest incident a fost cauzat de un camion, care a alunecat pe şosea, în apropiere de oraşul Hikone, unde stratul de zăpadă a ajuns la 68 de centimetri în 24 de ore - de 30 de ori nivelul nornmal -, potrivit postului public de televiziune NHK.

Aproape 200 de pasageri au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea de duminică spre luni în mai multe trenuri imobilizate pe o linie, în departamentul Shiga, potrivit postului.

Aproximativ 130 de zboruri au fost anulate duminică, din cauza ninsorii, potrivit agenţiei de presă Jiji, iar alte 50 au fost anulate luni, potrivit NHK.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.