Un bărbat care acţiona singur a ucis patru persoane şi a rănit alte trei, inclusiv un poliţist, în statul american Colorado, a anunţat poliţia americană, potrivit căreia motivaţiile atacatorului rămân necunoscute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul a deschis focul în mai multe locuri, începând de luni seara, în oraşele vecine Denver şi Lakewood, a anunţat într-o conferinţă de presă, luni seara târziu, poliţia.

Atacatorul a deschis focul mai întâi la Denver, unde a ucis două femei şi un bărbat şi a rănit alt bărbat.

El s-a dus apoi la Lakewood, unde a ucis un bărbat şi a rănit altul, potrivit poliţiei.

Cu ajutorul unor informaţii culese la primul atac armat, ofiţeri din Lakewood l-au putut identifica pe autorul focurilor de armă, care s-a deplasat din nou.

”Schimburi de focuri au avut loc cu agenţii noştri”, iar ”atacatorul (...) a fost împuşcat”, a anunţat un purtător de cuâvnt al Poliţiei din Lakewood, John Romero.

Autorul focurilor de armă a fost ”declarat mort la faţa locului”, a precizat el.

În schimbul de focuri, un agent al Poliţiei din Lakewood a fost rănit prin împuşcare.

”Acest agent se află în prezent la spital, unde este supus unei operaţii”, a declarat Romero.

Motivaţiile atacatorului erau necunoscute, iar o anchetă era în curs.

Atacurile armate rămân un flagel recurent în Statele Unite şi se soldează cu numeroase victime într-o ţară în care dreptul de a deţine arme de foc este garantat de Constituţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.