Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) anunţă duminică faptul că şi-a ales delegaţii la vitorul Congres cincinal, care urmează să înceapă la 16 octombrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiecare unitate electorală din toată ţara a organizat un Congres al partidului sau o reuniune reprezentativă a partidului şi a ales 2.296 de delegaţi la al XX-lea Congres al partidului”, anunţă televiziunea chineză de stat CCTV.

Delegaţii, între care se află şi femei, membri ai etniiilor minoritare şi experţi economici, cercetători şi sportivi, este necesar să fie adepţii orientării ideiologice a lui Xi Jinping şi statutului PPC.

Acest Congres, la Beijing, intervine în contextul în care preşedintele chinez Xi Jinping se confruntă cu mai multe dificultăţi, inclusiv cu o deteriorare a situaţiei economice şi relaţiilor cu Statele Unite şi consecinţe ale politicii chineze stricte a toleranţei zero faţă de covid-19, care a accelerat o izolare a Chinei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.