Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial luni, iar preşedinta instituţiei Carme Forcadell va conduce o comisie parlamentară de tranziţie până la alegerile regionale de la 21 decembrie, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carme Forcadell a anulat o reuniune a conducerii Parlamentului programată de mai de mult în ziua de marţi, a declarat luni pentru AP, sub protecţia aninimatului, o purtătoare de cuvânt a Legislativului.

Preşedintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy a dispus vineri dizolvarea Parlamentului Cataloniei, în cadrul unor măsuri vizând ieşirea Spaniei din criza politică.

Parlamentari regionali au adoptat vineri o declaraţie de independenţă printr-un vot boicotat de opoziţie.

Procuratura Generală spaniolă a depus plângere cu privire la ”rebeliune”, ”răzvrătire” şi deturnare de fonduri împotriva conducerii Legislativului regional, inclusiv a lui Forcadell, care era deja anchetată cu privire la ”nesupunere”, după ce a permis să se organizeze dezbateri şi voturi în cadrul eforturilor de secesiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.