Opinia scenei politice finlandeze cu privire la aderarea Finlande la NATO ”este pe cale să se schimbe”, după ce Rusia a invadat Ucraina, esrtimează marţi premierul Sanna Marin, în urma unei reuniuni cu alţi lideri de partid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am luat nicio decizie finală. Vom evalua felul în care vom proceda”, a anunţat ea la ieşirea de la această întâlnire.

Războiul declanşat de către preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina a condus la o creştere a numărului finlandezilor care susţin aderarea Finaldei la NATO.

Această reuniune, care a avut loc cu uşile închise la Parlament, a examinat o petiţie care cere să se organizeze un referendum pe tema aderării Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică.

Petiţia a obţinut peste 50.000 de semnături în mai puţin de o săptămână şi a atins astfel pragul la care Parlamentul se sesisează în mod automat.

”Cred că opinia cetăţenilor este cu siguranţă pe cale să se schimbe şi că cea a partidelor şi membrilor acestora este, de asemenea, pe cale să schimbe, din cauza evoluţiei mediulu nostru de securitate”, a declarat presei premierul finlandez social-democrat, după reuniune.

Această reuniune a durat peste două ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.