Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Columbia au fost suspendate marţi dimineaţă, din cauza ploilor abundente, au anunţat reprezentanţii aeroportului din Medellin, citaţi de Reuters. Până acum, echipele de intervenţie au recuperat 25 de cadavre, în timp ce cinci supravieţuitori au fost duşi la spital, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Operaţiunile de căutare şi salvare în cazul avionului prăbuşit au fost suspendate din cauza ploilor abundente din zona accidentului”, a anunţat pe Twitter conducerea aeroportului unde urma să aterizeze aeronava.

Căutările vor fi reluate după ce se va lumina în zonă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Între timp, directorul Autorităţii columbiene pentru Aviaţie Civilă a anunţat că avionul primise prioritate să aterizeze, dar nu a mai ajuns la aeroport.

„Avionul anunţase o urgenţă în timp ce se apropia. A primit prioritate să aterizeze, dar apoi am pierdut contactul”, a spus oficialul pentru Blu Radio.

 Nu este clar de ce nu a mai ajuns aeronava la pistă. Potrivit unor informaţii neconfirmate, aeronava fie a rămas fără combustibil, fie a fost vorba de o problemă la reţeaua electrică.

Avionul - la bordul căruia se aflau 72 de pasageri şi nouă membri ai echipajului - s-a prăbuşit în jurul orei locale 00.15 (07.15 ora României), în apropiere de localitatea Cerro Gordo din municipalitatea La Union. La bordul aeronavei se afla întreaga echipă de fotbal braziliană Chapecoense, care se îndrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, ce deserveşte metropola Medellin. Avionul charter decolase iniţial din metropola braziliană Sao Paulo şi a făcut o primă escală pe aeroportul bolivian din Santa Cruz, înainte de a pleca spre localitatea Madellin din Columbia. Aeronava a dispărut de pe radare la scurt timp după miezul nopţii.

El Tiempo scrie că cel puţin 22 de jucători ai Chapecoense erau la bordul aeronavei, între aceştia fiind Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela. La bordul avionului prăbuşit erau şi opt membri ai conducerii echipei braziliene, precum şi 21 de jurnalişti şi trei invitaţi speciali.

Aeroportul Medellin - unde urma să aterizeze aeronava - a transmis un comunicat potrivit căruia doar şase persoane ar fi supravieţuit tragediei aviatice. Primarul La Ceja susţine că cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.