Patronul Facebook Mark Zuckerberg a fost avertizat de către Barack Obama cu privire la influenţa rusă în alegerile prezidenţiale, dezvăluie Washington Post (WP), care precizează că fostul preşedinte a stat de vorbă personal cu tânărul miliardar, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La nouă zile după ce Mark Zuckerberg considera «nebună» ideea că ştiri false difuzate pe reţeaua sa de socializare ar fi putut să joace un rol-cheie în alegerile americane, preşedintele Barack Obama l-a contactat personal pe tânărul miliardar pentru ca să tragă ceea ce dorea să fie un semnal de alarmă”, scria în ediţia de duminică ziarul american.

”Înstr-o sală privată, în marja unei reuniuni a liderilor lumii la Lima, în Peru, cu două luni înainte de învestirea lui Donald Trump, Barack Obama l-a îndemnat personal pe patronul Facebook să ia în serios ameninţarea ştirilor false şi a dezinformării politice”, detaliază ziarul.

”Dacă Facebook şi Guvernul nu abordează ameninţarea, l-ar fi avetizat Obama, lucrurile n-ar putea decât să se întrăutăţească în cursa viitoare la preşedinţie”, potrivit aceleiaşi surse.

Zuckerberg a recunoscut că ştirile false ridicau o problemă, însă i-a răspuns preşedintelui că aceste mesaje nu erau curente pe Facebook, subliniind că problema nu este uşor de remediat, adaugă The Washington Post, citând o sursă la curent cu discuţia dintre cei doi şi care a solicitat protecţia anonimatului.

Ziarul dezvăluie această conversaţie în contextul în care grupul a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că sute de conturi, activate probabil din Rusia, au fost folosite pentru a cumpăra spaţiu publicitar cu scopul de a alimenta tensiuni politice în Statele Unite înainte şi după alegerile prezidenţiale.

Joi, Facebook a acceptat, până la urmă, să furnizeze Congresului conţinutul mesajelor care ar fi fost finanţate de Rusia cu scopul de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016.

Potrivit The Washington Post, hackeri cu legături cu serviciile secrete ale armatei ruse (GRU) ar fi început să creeze conturi false pe Facebook în iunie 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.