Americanii l-au admirat cel mai mult în 2016 pe Barack Obama, pentru al nouălea an consecutiv. Actualul lider de la Casa Albă îl devansează pe succesorul său, Donald Trump, care a urcat, însă, mult în preferinţele americanilor faţă de 2015, arată un sondaj publicat de institutul Gallup şi citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile în care preşedintele în exerciţiu a condus detaşat în clasament din 2008, anul acesta, avansul său a fost cel mai redus de până acum.

Admirat de 5% dintre americani în 2015, preşedintele-ales Donald Trump a crescut anul acesta la 15%, în timp ce Barack Obama a fost preferat de 22% dintre persoanele întrebate.

Trump îl devansează pe Papa Francisc, admirat de 4% dintre americani.

Pe a patra poziţie se află candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders (2%) şi de teleevanghelistul Billy Graham (1%).

Aceasta este a 60-a oară când pastorul evanghelist, în vârstă de 98 de ani, intră în primele 10 cele mai admirate personalităţi de către americani.

Sondajul Gallup este realizat anual de şapte decenii, iar preşedintele în exerciţiu a câştigat de 58 de ori.

În 2008, preşedintele-ales Barack Obama l-a devansat pe preşedintele din perioada respectivă, George W. Bush.

În rândul femeilor, Hillary Clinton este cea mai admirată pentru a 15-a oară la rând şi pentru a 21-a în total.

Prima Doamnă Michelle Obama se află pe a doua poziţie (8%), iar cancelarul Angela Merkel pe a treia (3%)

Ele o devansează pe regina Elizabeth a II-a (2%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.