O navă de containere a părăsit miercuri dimineaţă portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, folosind un nou coridor temporar pe care Kievul a anunţat că l-a instituit pentru navele comerciale care pleacă din porturile sale blocate de Rusia, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că va institui un "coridor umanitar" în Marea Neagră pentru a permite să plece navelor de marfă care au fost blocate în porturile sale de când Rusia a lansat războiul, în februarie 2022.

Moscova nu a indicat dacă va respecta coridorul de transport maritim, iar surse de transport maritim şi de asigurări şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa deplasării.

"O primă navă a folosit coridorul temporar pentru navele comerciale spre/dinspre porturile din Odesa Mare", a declarat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe Facebook.

El a identificat nava de containere ca fiind JOSEPH SCHULTE, sub pavilion Hong-Kong, şi a spus că aceasta se afla în port din 23 februarie 2022, cu o zi înainte de invazie.

El a precizat că nava transportă peste 30.000 de tone de marfă în 2.114 containere.

"Coridorul va fi folosit în principal pentru a evacua navele care se aflau în porturile ucrainene (Ciornomorsk, Odesa şi Pivdenni) în momentul invaziei la scară largă a Federaţiei Ruse", a declarat vicepremierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.