O echipă a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), reţinută luni de poliţie într-o zonă aflată sub controlul trupelor ruse, în apropiere de Mariupol, în Ucraina, ”a fost eliberată în noaptea” de luni spre marţi, anunţă un purtător de cuvânt al CICR, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această echipă, care a fost arestată la Manguş, la 20 de kilometri vest de Mariupol, ”se concentrează de-acum asupra unei continuări a operaţiunilor de evacuare umanitară”, precizează purtătorul de cuvânt.

Acest incident ”arată volatilitatea şi complexitatea acestei operaţiuni”, subliniază el.

Echipa respectivă încearcă de vineri să ajungă la Mariupol, un important oraş portuar asediat şi bombardat intensiv de săptămâni de către armata rusă, cu scopul de a facilita evacuarea civililor care vor şi pot să fie evacuaţi.

Moscova şi Kievul se acuză reciproc, de mai multe zile, de vina dificultăţilor unor evacuări de la Mariupol la Zaporojie, un oraş situat la peste 200 de kilometri vest de port.

Mariupolul a fost distrus în proporţie de ”90%”, iar ”40% dintre infrastructuri” sunt ”irecuperabile”, anunţa luni primarul Vadim Boicevo.

”Aproximativ 130.000 de locuitori” sunt blocaţi în continuare în oraş, care avea înainte de război aproape o jumătate de milion de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.