O delegaţie SUA a călătorit în Coreea de Nord duminică pentru a lua parte la discuţii pregătitoare înaintea unui potenţial summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, conform declaraţiilor a trei oficiali americani pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei care au făcut deplasarea se numără şi ambasadorul american în Filipine, Sung Kim.

De asemenea, o delegaţie americană a plecat în acest weekend către Singapore pentru a stabili detaliile logistice ale summit-ului, în timp ce oficialii din Coreea de Nord se vor concentra pe subiectele discutate la summit.

Summit-ul, care a fost iniţial programat pentru 12 iunie în Singapore, a fost anulat săptămâna trecută de Donald Trump care, într-o scrisoare către Kim, a făcut referire la comentariile oficialilor nord-coreeni, care l-au numit pe vicepreşedintele american Mike Pence „un politician marionetă”.

Totuşi, Trump pare să se fi răzgândit. El a declarat că discută cu nord-coreenii pentru a organiza summit-ul, iar sâmbătă a precizat că „data va fi tot 12 iunie în Singapore. Acest lucru nu s-a schimbat”.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că discuţii tehnice vor avea loc între SUA şi Coreea de Nord în curând şi că deznodământul acelor discuţii va arăta dacă summit-ul de pe 12 iunie va mai avea loc. El a adăugat că se aşteaptă ca atât discuţiile cât şi summit-ul să decurgă „fără probleme”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.