Regatul Unit şi Finlanda au anunţat sâmbătă că suspendă temporar finanţarea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA), în urma unor acuzaţii potrivit cărora 12 membri ai personalului agenţiei au fost implicaţi în atacul de la 7 octombrie al Hamas în sudul Israelului relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite, Autralia, Canada şi Italia au anunţat anterior suspnsarea finanţării UNRWA.

Ministerul britanic de Externe se declară, într-un comunicat, ”consternat de acuzaţii potrivit cărora personal UNRWA ar fi fost implicat în atacul de la 7 octombrie împotriva Israelului, un act terorist odios pe care Guvernul britanic l-a condamnat în mod repetat”.

Ministerul finlandez de Externe a anunţat sâmbătă că şi-a suspendat o finanţare anuală  în valoare de cinci milioane de euro, din cauza un bor ”acuzaţii grave” şi cere o ”anchetă aprofundată şi independentă a problemei”.

UNRWA a concediat vineri mai mulţi membri ai personalului, după ce Israelul i-a acuzat de implicare în atacul Hamas de la 7 octombrie.

Aceste acuzaţii au determinat Departamentul american de Stat să anunţe imediat că a ”suspendat temporar orice  finanţare” a agenţiei ONU.

Ministrul canadian al Dezvoltării Internaţionale Ahmed Hussena anunţat vineri seara pe X că Ottawa ”condamnă fără echivoc atacul de la 7 octombrie în israel. Sunt profund tulburat de acuzaţii cu privire la unii angajaţi UNRWA”.

”Am cerut Global Affairs Canada să suspende orice finanţare a UNRWA în aşteptarea rezultului anchetei”, a anunţat el.

Ministrul italian de Externe Antonio Tajani a confirmat pe X că Italia a suspendat finanţarea UNRWA.

”Ne angajăm să funrizăm asistenţă umanitară populaţiei palestiniene şi să protejăm securitatea israelului”, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.