Statele membre UE au introdus numele a şapte miniştri sirieni, inclusiv al celui de Interne, pe lista neagră a persoanelor sancţionate printr-o blocare a activelor şi o interdicţie a vizei, din cauza responsabilităţii lor în reprimarea din Siria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste adăugări pe listă au loc în urma unor schimbări recente în Guvernul acestei ţări devastate de război, a precizat luni Consiliul Uniunii Europene într-un comunicat.

”Deciziile de astăzi (luni) cresc la 277 numărul persoanelor vizate de o interdicţie de a călători şi o blocare a activelor, din cauză că au fost responsabile în reprimarea violentă a populaţiei civile în Siria, au beneficiat de pe urma regimului sau l-au susţinut”, se arată în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cei şapte miniştri sancţionaţi sunt generalul Mohammad Khaled al-Rahmoun şi miniştrii Turismului Mohammad Rami Radwan Martini, Educaţiei Imad Muwaffaq al-Azab, Învăţământului superior Bassam Bashir Ibrahim, Lucrărilor publice Suhail Mohammad Abdullatif, Telecomunicaţiilor Iyad Mohammad al-Khatibt şi Industriei Mohammad Maen Zein-al-Abidin Jazba.

UE a introdus, de asemenea, numele a 72 de entităţi pe această listă, cărora le sunt blocate activele, din cauza situaţiei din Siria.

Siria este vizată, de asemenea, de un embargo petrolier, restricţii comerciale şi în investiţii, o blocare a activelor băncii centrale siriene în UE, restricţii în exportul de armament, material care poate servi în reprimarea internă şi echipamente şi tehnologie în domeniul controlului sau interceptării comunicaţiilor pe Tnternet sau telefonice.

Sancţiunile UE se află în vigoare de la 1 decembrie 2011 şi sunt reexaminate anual.

Următoarea reexaminare este prevăzută la 1 iunie 2019, iar UE are posibilitatea ”să analizeze noi măsuri restrictive vizând Siria, atât timp cât reprimarea va continua”, se subliniază în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.