Numărul cazurilor de coronavirus din Austria a depăşit joi 2.000 şi continuă să crească cu un ritm de două cifre, chiar dacă deplasările sunt restricţionate iar oamenii stau acasă, potrivit autorităţilor, care au anunţat că vor extinde comtroalele la graniţe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile în care numărul deceselor provocate de virus a ajuns la şase, Austria va extinde controalele  impuse la graniţele cu Germania, Italia, Elveţia şi Liechtenstein la Ungaria şi Slovenia, începând de vineri, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Graniţele vor rămâne deschise numai cu Cehia şi Slovacia, în cadrul zonei Schengen.

Controalele la graniţe au îngreunat traficul la unele puncte de trecere a frontierelor cu Germania, iar joi s-au format cozi la frontiera cu Ungaia, din cauza restriciilor de călătorie impuse de guvernul premierului Viktor Orban.

Cei mai afectaţi de întârzieri au fost sârbii, românii şi bulgarii, unii dintre ei îngrijitori ai austriecilor vârstnici, a declarat ministerul de Interne Karl Nehammer.

Străzile oraşelor austriece s-au golit, serviciile de transport public au fost reduse cu 90%, iar volumul traficului privat a scăzut cu 45%, potrivit autorităţilor.

Legăturile feroviare cu Elveţia au fost suspendate, iar trenurile către Germania transportă doar cetăţeni germani, potrivit operatorului feroviar OBB.

Fermierii au avertizat că nu vor putea să culeagă asparagus, căpşuni şi salată pentru că muncitorii sezonieri nu au venit la lucru din cauza restricţiilor de călătorie.

În pofida măsurilor drastice pentru controlarea extinderii virusului, numărul infecţiilor noi a crescut cu 25% de la zi la zi, iar provincia Tyrol, care este în carantină începând de joi, rămţne o zonă fierbinte.

În Austria, numărul victimelor vârstnice este redus comparativ cu alte state europene, cei mai mulţi nfectaţi având vârste de 45-55 de ani, urmaţi de categoria de vârste 25-45 de ani şi de grupa cu riscul cel mai ridicat, de peste 65 de ani.

În consecinţă, aproximativ 90% dintre persoanele infectate nu au avut nevoie de spitalizare, până în prezent.

Vicecancelarul Werner Kogler, răspunzând informaţiilor că mulţi austrieci de folosesc de zilele libere impuse de măsurile de limitare a epidemiei pentru a pleca în excursii sau în escalade, a cerut tuturor să stea la o distanţă de un metru unii de alţii pentru a minimiza riscul contagiunii.

Guvernul nu a luat măsura de a închide parcurile şi locurile de joacă la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.