Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailor Podoliak a afirmat, în cadrul unor declaraţii televizate, că negocierile sunt ”în desfăşurare” cu privire la o potenţială cale către pace, dar a adăugat că un subiect sensibil rămâne numărul de ţări care ar acţiona în calitate de garanţi de securitate pentru Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consultările cu privire la obligaţiile legale care trebuie făcute, cum va fi în ceea ce priveşte un tratat multilateral sunt în desfăşurare acum”, a spus consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, în declaraţii televizate.

”Trebuie să înţelegem că ruşii categoric nu vor să crească numărul de ţări care pot fi garanţii securităţii. Este important pentru noi să avem cât mai multe dintre acele ţări”, a mai subliniat el.

La o întâlnire recentă la Istanbul între delegaţiile ruso-ucrainene, negociatorii au stabilit acorduri preliminare cu privire la posibilitatea unui statut neutru pentru Ucraina, dar protejat de garanţi de securitate internaţională.

Preşedintele rus Vladimir Putin a descris la începutul acestei săptămâni acel proces de negocieri ca fiind în ”impas”, dar Podoliak a spus că munca continuă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.