NASA a prezentat săptămâna aceasta imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, din cauza penelor masive cauzate de bombardamente ruseşti, miercuri, imagini amplu postate pe reţele de socializare de către conturi pro-Kremlin cu scopul de a lăuda succesul Moscovei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o fotografie realizată de Agenţia spaţială americană la 24 noiembrie, la o zi după aceste atacuri, apre o masă în mare parte întunecată în mijlocul Europei, relevând o Ucraină afectată de pene de curent, în timp ce Moscova şi aglomeraţia moscovită, în Rusia, stălucesc puternic, mai la nord.

Altă fotografie - datată în ianuarie - surprinde marile aglomeraţii din Ucraina în mare parte luminate.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cele două imagini, puse una lângă alta, arată amploarea penelor de curent cazuate de către bombardamentele ruse în Ucraina.

PESTE ŞASE MILIOANE DE GOSPODĂRII FĂRĂ CURENT

Aceste imagini au fost împărtăşite de către navigatori pe Internet pro-Kremlin, cu scopul de a lăuda succesul strategiei ruseşti.

”!Infrastructura Ucrainei va fi demolată, iar Ucraina va fi trimisă în secolul al XVIII-lea”, avertiza miercuri, la BFMTV, vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi.

Peste şase milioane de gospodării ucrainene nu aveau curent vineri, în scădere de la cele 12 milioane de miercuri, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Kievul - 600.000 de gospodării fără curent -, Odesa, Liovul, Viniţia şi Dnipropetrovskul sunt cele mai afectate oraşe de aceste pene,.

Strategia Moscovei vizează - începând din octombrie - bombardarea instalaţiilor energetice ucrainene.

Această strategie este denunţată drept o ”crimă de război” de către aliaţii din Occident al Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.