Moscova susţine că presupusul atac cu rachete efectuat de forţele ucrainene asupra oraşului Belgorod a avut ca scop provocarea Rusiei, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul regimului de la Kiev este de a ataca cu arme nedirijate în zonele rezidenţiale ale oraşelor. Înţelegem că aceste acţiuni ale regimului de la Kiev nu au fost doar coordonate cu apărătorii săi occidentali, ci, cel mai probabil, solicitate de aceştia”, a declarat Maria Zaharova într-o declaraţie video duminică.

Ea a subliniat că această abordare a Ucrainei este menită să provoace Rusia ”să lanseze atacuri în scop de răzbunare şi apoi să dezvolte în continuare isteria anti-rusă”.

”Ne-am abţinut până acum să luăm astfel de măsuri, dar vom urmări evoluţiile foarte îndeaproape”, a adăugat ea.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a vizat oraşul Belgorod cu trei rachete de tip Tochka-U şi că a folosit drone încărcate cu explozibili pentru a ataca, duminică, oraşul rus Kursk.

Ucraina nu a recunoscut că ar fi fost în spatele atacurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.