Ministerul rus de Externe a ameninţat vineri că va răspunde faţă de intrarea distrugătorului american USS Porter în apele Mării Negre, fără să precizeze despre ce măsuri ar fi vorba, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţiile ruse de presă controlate de stat au scris că distrugătorul a sosit în Marea Neagră în urmă cu câteva zile, în cadrul unei misiuni de rutină.

Însă Moscova vede cu ochi răi acest lucru, după ce nava a fost dotată cu un nou sistem de rachete.

"Potrivit unei practici de rutină", distrugătorul va fi monitorizat constant de serviciile de informaţii şi Flota rusă la marea Neagră, declarau miercuri surse citate de Tass.

USS Poter a sosit în Marea Neagră luni, iar joi se afla "în ape neutre", la est de Peninsula Crimeea, declarau pentru Tass surse militare şi dplomatice, care apreciau că nava se putea îndrepta către portul ucrainean Odesa.

"Distrugătorul este urmărit îndeaproape de un vas de recunoaştere, care colectează date despre informaţii radio. Acţiunile distrugătorului sunt urmărite din aer de aviaţia navală. De la ţărm, inclusiv din Crimeea, este urmărit de staţii radar", declarau aceste surse pentru Tass.

Marina americană (US Navy) a anunţat miercuri, citată de Sputnik, că distrugătorul dotat cu rachete ghidate a amarat în portul bulgar Varna, în cadrul unei vizite vizând consolidarea relaţiilor cu Bulgaria.

USS Porter participă la o serie de exerciţii cu aliaţii şi partenerii Statelor Unite în regiune, în cadrul unei misiuni de rutină, precizau americanii.

Misiunea face parte din cadrul Operaţiunii Atlantic Resove, de susţinere a aliaţilor din Europa de Est, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.