Ministrul francez al Justiţiei Éric Dupond-Moretti, un fost avocat, a fost inculpat de către Curtea de Justiţie a Republicii, vineri, după şase ore de audieri, cu privire la un ”conflict ilegal de interese”, acuzat de faptul că a vrut să-şi regleze socoteli personale cu foşti magistraţi, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fără vreo surpriză, el a fost inculpat”, a declarat presei unul dintre avocaţii săi, Christophe Ingrain, la ieşirea de la interogatoriu.

Această inculpare este fără precedent prin faptul că este inculpat un ministru al Justiţiei în funcţie.

”Explicaţiile sale, din nefericire, nu au fost suficiente împotriva acestei decizii, care a fost luată înaintea audierii. Evident, vom contesta această inculpare”, a anunţat Ingrain, care urma să depună ”o cerere în anulare”.

”Această inculpare era în mod clar anunţată. (Éric Dupond-Moretti) a reacţionat foarte senin şi foarte calm”, a precizat avocatul.

Împotriva ministrului francez al Justiţiei nu s-au dispus de control judiciar, a mai precizat el.

Éric Dupond-Moretti, un fost tenor în cadrul baroului, este suspectat în acest dosar de faptul că a profitat de funcţia pe care o deţine pentru a-şi regla socotelile cu magistraţi cu care a avut de-a face pe când era avocat.

Ministrul neagă aceste acuzaţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.