Miniştrii de Externe din statele membre UE îndeamnă autorităţile turce - inclusiv poliţia şi forţele de securitate - să dea dovadă de reţinere în urma puciului eşuat din noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este necesar să se facă totul pentru a se evita noi violenţe, pentru a proteja vieţi şi pentru revenirea la calm", îndeamnă miniştrii de Externe ai celor 28 de state membre UE într-un comunicat comun transmis în urma unei reuniuni, luni, la Bruxelles.

"UE îndeamnă la respectarea deplină a ordinii constituţionale în Turcia şi subliniază importanţa primatului legii", subliniază liderii europeni.

"Este crucial să se asigure respectarea deplină a tuturor instituţiilor democratice, inclusiv a Guvernului ales şi a Marii Adunări Naţionale turce", continuă ei.

Miniştrii adaugă că "respingerea neechivocă a pedepsei cu moartea este un element esenţial" în aderarea la Uniune.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat că Turcia poate reintroduce pedeapsa capitală, abolită în 2004, în cadrul negocierilor de aderare la blocul european.

Turcia, o ţară membră NATO, aspiră să adere la Uniunea Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.