Ministerul ucrainean al Apărării şi două bănci au fost ţinta unui atac cibernetic, marţi, care a blocat site-ul ministerului, anunţă Centrul ucrainean al securităţii informatice, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul  Comunicaţiilor Strategice şi Securităţii Informatce, aflat în subordinea Ministerului Culturii, nu atribuie atacul, într-un comunicat, însă arată cu degetul Rusia.

”Nu este exclus ca agresorul să folosească tactici sau mici trucuri murdare din cauză că planurile agresive nu-i funcţionează la scară mare”, acuză Centrul.

Kievul a mai acuzat Moscova de astfel de atacuri în trecut, după ce Rusia a comasat peste 100.000 de militari la frontera Ucrainei.

Un mesaj anunţa, pe site-ul Ministerului Apărării, că acesta se află în mentenanţă.

Ministerul a anunţat într-o postare pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat într-un atac cibernetic şi că acţiona în vederea restabilirii accesului.

Banca Oshadbank a confirmat acest atac cibernetic şi a anunţat că acesta a condus la încetinirea unuia dintre sistemele sale.

Centrul de Cominicare Strategică a anunţat că utilizatorii Băncii Privatbank întâmpinau probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie .Această bancă nu a reacţionat imediat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.