Ministrul spaniol de Interne Juan Ignacio Zoido a deplâns luni sutele de persoane rănite în timpul intervenţiei violente a poliţiei spaniole în timpul referendumului de duminică pe tema independenţei Cataloniei, însă a anunţat că mii de poliţişti suplimentari trimişi în această regiune vor rămâne mobilizaţi în nordul Spaniei atât timp cât acest lucru va fi necesar, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UE îndeamnă Madridul şi Barcelona, după referendumul catalan, să ”treacă rapid de la confruntare la dialog” şi să respingă violenţa

Zoido a reiterat luni, într-un interviu pentru postul spaniol Antena 3 TV, că poliţia a acţionat în baza hotărârii justiţiei de a împiedica desfăşurarea referendumului.

Însă ministrul a recunoscut că ar fi preferat ca unele lucruri să nu se fi întâmplat.

El a declarat că poliţiştii au încercat pur şi simplu să ridice material electoral, dar că în unele cazuri oameni le-au opus rezistenţă duminică.

Madridul a trimis cel puţin 5.000 de poliţişti suploimentari din cadrul Poliţiei Naţionale şi Gărzii Civile să se alăture celor aproximativ 10.000 de oameni din cadrul celor două forţe de poliţie deja mobilizate în regiune.

Ofiţerii au tras cu gloanţe de cauciuc, au lovit cu bastoane şi cu picioarele multe persoane care au ieşit în stradă să apere referendumul, despre care Madridul subliniază că a fost ilegal.

Sute de persoane au fost rănite în confruntări în ziua consultării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.