Mii de oameni s-au strâns în catedrala din Chapeco şi chiar mai mulţi s-au strâns pe stadionul din localitatea braziliană, pentru a plânge moartea a 71 de oameni în accidentul aviatic de lângă Medellin, dintre care 19 membri ai clubului de fotbal Chapecoense, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A-i pierde pe (aproape – n.r.) toţi în mod atât de tragic ne-a distrus complet oraşul şi pe fiecare dintre noi”, a spus Carla Vilembrini, în faţa Catedralei Santo Antonio. La fel ca mulţi alţii, şi ea era îmbrăcată în culorile echipei de fotbal, verde şi alb.

Locuitori în stare de şoc ai oraşului din sudul Braziliei, la graniţa cu Argentina, s-au strâns marţi pe străzile din jurul stadionului Arena Conda, pentru a se reculege.

“Oraşul este foarte tăcut. Oamenii vor începe să creadă abia după ce vor începe să ajungă cadavrele”, a declarat omul de afaceri Cecilio Hans.

„Încă nu îmi vine să cred”, a spus Alan Heinz, aflat pe stadion. El a asistat la slujbele religioase şi rugăciunile înălţate pentru cei morţi. “Mă pregăteam pentru cea mai bună zi a vieţii mele, iar acum nu ştiu cum va fi viaţa mea în continuare”, a adăugat el.

Echipa de fotbal mergea la Medellin pentru a juca finala campionatului sud-american Copa Sudamericana, echivalentul Ligii Europa.

Un jucător argentinian la club, Alejandro Martinuccio, care a ratat deplasarea din cauză că s-a accidentat într-un meci anterior, s-a declarat şocat de cele întâmplate. “Simt o tristeţe profundă. Singurul lucru pe care îl pot cere îl reprezintă rugăciunile pentru colegii care se aflau în acel avion”, a spus el.

“Este o zi foarte, foarte tristă pentru fotbal”, a afirmat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, într-un comunicat. “În această perioadă dificilă, gândurile noastre sunt alături de victime, de familiile şi prietenii lor”, a adăugat el.

Preşedintele brazilian Michel Temer a declarat trei zile de doliu, în timp ce marele fotbalist Pele a descris tragedia drept o “pierdere tragică”. Campionul brazilian Palmeiras a cerut Confederaţiei de Fotbal din ţară dreptul de a purta tricoul Chapecoense la ultimul meci al sezonului.

Pe toată planeta, lumea sportului a luat o pauză pentru a le aduce un omagiu victimelor.

Cluburile Barcelona şi Real Madrid au ţinut un moment de reculegere înainte de antrenamente, în timp ce principalele două ligi din Franţa au ţinut momente de reculegere înainte de meciurile de marţi seară.

Echipa pe care urmau să o înfrunte brazilienii la Medellin, Atletico Nacional, a cerut Federaţiei Sud-Americane de Fotbal să acorde titlul de campion Chape.

De asemenea, mai multe cluburi din Brazilia s-au oferit să împrumute Chape jucători pentru sezonul 2017. În plus, au cerut ca echipa să nu fie retrogradată în Liga a II-a cât timp se reface după dezastru.

“Visul nu s-a încheiat. Vom lupta când va veni timpul”, a declarat preşedintele Chape, Gelson Della Costa. “Acum este timpul să avem grijă de familii”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.