Fostul avocat al lui Donald Trump Michael Cohen urmează să fie încarcerat luni, după ce a făcut mărturisiri răsunătoare şi în urma unor audieri spectaculoase în Congres, pentru a ispăşi o pedeapsă pe care o consideră nedreaptă, dând asigurări că nu a făcut decât să execute ordinele preşedintelui american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Admiratorul lui Trump din primul moment, pregătit ”să încaseze un gonţ” pentru el, urmează să se prezinte luni, până la ora locală14.00 (21.00, ora României), la Închisoarea federală din Otisville, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de New York.

El a fost condamnat la trei ani de închisoare în decembrie, după ce a recunoscut că a cumpărtat tăcerea a două foste presupuse amante ale lui Trump în timpul campaniei din 2016 - încălcând legislaţia electorală -, a comis fraude cu privire la impozitele sale şi a minţit Congresul.

Michael Cohen, tatăl al doi copii în vârstă de aproximativ 20 de ani, a sperat până în ultimul moment la o reducere a pedepsei, oferindu-le anchetatorilor informaţii potenţial compromiţătoare despre Donald Trump şi apropiaţii acestuia, în cadrul anchetei ruse, în schimbul cărora a cerut judecătorului să-i reducă sentinţa.

În zadar, însă, în pofida faptului că avocatul său este citat de aproximativ 100 de ori în raportul Mueller cu privire la ancheta rusă şi a faptului că unele dintre dezvăluirile sale au condus la deschiderea unor noi anchete.

Acest fiu al unui supravieţuitor al Holocaustului şi al unei infirmiere devine astfel unul dintre singurii doi apropiaţi ai preşedintelui încarceraţi pe o perioadă susbstanţială, alături de Paul Manafort, un fost director de campanie al lui Trump, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare.

În opinia celui care muncit zece ani pentru Trump Organization aceasta este o nedreptate totală. El dă asigurări că toate faptele condamnabile au fost comise ”la cererea” magnatului newyrokez, pe care-l cataloghează drept un om ”fără suflet” şi un ”escroc” capabil să vrea vrea să păstreze puterea în cazul în care ar pierde în alegerile prezidenţiale din 2020.

Avocatul său Lanny Davis a anunţat într-un mesaj postat vineri pe Twitter că Donald Trump Junior, fiul mai mare al preşedintelui american, ar fi trebuit să meargă şi el la închisoare, odată ce ”el a semnat cecurile menite să le facă să tacă” pe fostele presupuse amante.

Preşedintele american şi aliaţii săi consideră că încarcerarea lui Michael Cohen, ale cărui dezvăluiri au ţinut titlurile în presa americană şi Casa Albă cu sufletul la gură timp de luni de zile, vrea să se răzbune.

Donald Trump l-a catalogat drept ”slab”, pregătit de orice minciună cu scopul de a evita închisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.