Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev l-a atacat luni pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să efectueze o vizită în Ucraina ”în următoarele săptămâni”, într-un mesaj în franceză în care-l cataloghează drept un ”laş zoologic”, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Macron se pregăteşte să se ducă la Kiev? Dar este un laş zoologic!”, scrie pe X aliatul locatarului de la Kremlin, Vladimir Putin, un obişnuit al unor derapaje usturătoare.

Şeful statului francez a anunţat iniţial o vizită în Ucraina în februarie, după care a anunţat că aceasta urmează să aibă loc la jumătatea lui martie.

Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au ”convenit să rămână în contact strâns privind vizita preşedintelui Republicii (franceze) în Ucraina, care urmează să intervină în săptămânile următoare”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia franceză.

Dmitri Medvedev îi oferă sfaturi preşedintelui francez într-un limbaj vulgar.

”Orice-ar fi, recomand biroului său să ia mai multe perechi de chiloţi! Va mirosi foarte puternic”, scrie el.

”Am scris asta de dimineaţă şi n-am avut timp să public! Iar seara deja a defecat. Săraca Franţa!”, adaugă el.

Această postare pare să aibă legătură cu o postare precedentă, la 14 februarie.

Fostul şef de stat rus justifica atunci amânarea vizitei lui Emmanuel Macron la Kiev invocând ”frica unui asasinat”, reluând informaţii false create de inteligenţa artificală (AI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.