Purtarea măştii de protecţie anticovid urmează să nu mai fie obligatorie în transportul în comun, începând de luni, anunţă ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran, miercuri, în urma ultimei şedinţe de Guvern a primului mandat de cinci ani al lui Emmanuel Macron, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură ”nu mai este adaptată”, în contextul în care situaţia sanitară în Franţa se îmbunătăţeşte, potrivit lui Olivier Véran.

Atât contaminările, cât şi spitalizările se află într-o scădere puternică.

Însă oamenii de ştiinţă avertizează că pandemia covid-19 nu s-a terminat.

Olivier Véran anunţă însă că purtarea măştii de protecţie rămâne ”recomandată” în mijloacele de transport colective.

Aceasta este una dintre ultimele măsuri anticovid în vigoare în Franţa, după ridicarea paşaportuluivaccinal şi renunţarea la purtarea măştii în interior, în martie.

Unele măsuri au fost însă menţinute.

Paşaportul sanitar - care atestă vaccinarea sau un test negativ - este în continuare obligatoriu la accesul într-o unitate sanitară, la fel ca plasarea în izolare timp de o săptămână în urma unui test pozitiv.

În spitale, angajaţii nevaccinaţi nu se pot întoarce, în continuare, la serviciu. Ministerul Sănătăţii a anunţat că Înalta Autoritate a Sănătăţii urmează să fie consultată în curând în acest subiect.

Ministerul a evocat, de asemenea, o eventuală nouă campanie de vaccinare cu un ”booster” anticovid în toamnă, în contextul riscului apariţiei unor noi variante SARS-CoV-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.