Un marocan, prezentat ca foarte radicalizat, suspectat de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi care plănuia să comită un atentat a fost arestat la Barcelona, în urma unei anchete comune cu Marocul şi Statele Unite, a anunţat vineri poliţia spaniolă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suspectul plănuia să comită o acţiune teroristă, ale cărei detalii nu sunt cunoscute” în acest stadiu, a anunţat într-un comunicat Garda Civilă.

Marocanul are legături cu Statul Islamic de peste patru ani, însă a dat semne de radicalizare abia recent, a precizat poliţia.

Interesul suspectului faţă de gruparea jihadistă a crescut după instaurarea izolării în Spania, la 14 martie, în cadrul luptei împotriva epidemiei noului coronavirus, precizează poliţia în comunicat.

Marocanul a depus un jurământ de credinţă faţă de SI în mod public şi şi-a exprimat ura faţă de Occident pe reţele de socializare.

El a efectuat mai multe deplasări în Brcelona, în cursul cărora poliţia consideră că a efectuat reperări în vederea comiterii unui atentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.