Premierul olandez Mark Rutte l-a atacat pe omologul său sloven Janez Jansa din cauza unui tweet pe care l-a catalogat drept ”de prost gust”, care invocă o teorie a complotului fără fundament, şi l-a convocat pe ambasadorul Sloveniei în Olanda, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Guvernului sloven Janez Jansa, care deţine în prezent preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE), a publicat pe Twitter o fotografie în care mai mulţi eurodeputaţi olandezi sunt catalogaţi drept ”marionete” ale extrem de bogatului om de afaceri George Soros.

”(Este un) tweet de prost gust al lui Janez Jansa cu privire la deputaţii europeni. Îl condamn în cei mai puternici termeni”, a scris pe Twitter Mark Rutte.

”Guvernul (olandez) tocmai i-a transmis acestui sentiment ambasadorului Sloveniei la Haga”, a adăugat Mark Rutte, care a avut, recent, o serie de altercaţi cu lideri din Europa Cetrală.

O delegaţie a Parlamentului European (PE), din care fac parte între alţii eurodeputata olandeză Sophie in 't Veld, s-a dus în Slovenia pentru a ancheta cu privire la îngrijorări privind liberatea presei şi statul de drept.

Fotografia postată pe Twitter de către Janez Jansa reprezintă un tablou care face olegătură între George Soros - ţinta urii unor teoreticieni ai teoriei complotului extremei drepte antisemite europene - şi mai mulţi eurodeputaţi.

Între aceşti deputaţi se află Hans van Baalen, un membru al Partidului VVD al lui Mark Rutte, care a murit în aprilie la vârsta de 60 de ani.

Tweetul lui Janez Jansa a fost şters joi seara.

Însă premierul sloven a postat o serie de tweet-uri în care îl atacă pe omologul său olandez, în care evocă asasinarea în iulie, la Amsterdam, a unui jurnalist specializat în dosare criminale, Peter R. De Vries.

”Ei, bine, Mark, nu pierde timp cu ambasadorii şi libertatea presei din Slovenia. Împreună cu Sophie in 't Veld, apăraţi-vă jurnaliştii voştri de crime în stradă”, afirmă Janez Jansa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.