Premierul italian Mario Draghi a anunţat joi că urmează să efectueze o vizită în Turcia, în iulie, pentru a dscuta despre Războiul rus din Ucraina, într0un context tensionat, în urma unor ameninţări repetate ale Ankarei de a bloca candidatura la aderarea la NATO ale Finlandei şi Suediei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră a Alianţei Nord-Atlantice, s-a declarat împotriva aderării celor două ţări nordice, în pofida unei largi susţineri a altor state membre NATO, inclusiv Italia.

”La începutul lui iulie, voi fi la Ankara la o întâlnire bilaterală, prima de acest fel din ultimii zece ani”, a anunţat Mario Draghi în Senat.

”Vom discuta despre negocieri şi perspective diplomatice privind conflictul (din Ucraina) şi o consolidare a relaţiilor între Italia şi Turcia”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.