Candidatul PD, Marian Lupu a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru Preşedinţie şi o va susţine pe Maia Sandu. Preşedintele PD a îndemnat electoratul partidului pe care îl conduce să sprijine candidatul care are cele mai multe şanse să-l învingă pe candidatul socialist, transmite deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am analizat în cadrul şedinţei de astăzi ultimele date foarte proaspete care arată că acea mişcare de ultim moment cu desemnarea candidatului unic nu a dat rezultate scontate probabil şi pentru că ea a fost făcută foarte târziu. O parte mare din electoratul PPDA a întărit de fapt nu dreapta ci stânga în special pe candidatul Partidului Nostru. Nici avansul Maiei Sandu nu este unul considerabil, procentele din sondaje rămân destul de apropiate între noi, în limita marjei de eroare, cu şanse relativ egale pentru ambii în turul doi. Candidatul care va ajunge în Turul II să fie unul pro-european. Iar candidatul PAS are cele mai mari şanse să-l învingă pe Igor Dodon. Avem rezultate la limită. Împreună cu colegii am decis să mă retrag din cursa electorală. Mesajul pe care îl transmit pentru electoratul PDM, este să sprijine candidatul care are şanse să-l învingă pe candidatul socialist”, a declarat Lupu, conform deschide.md.

Conform unui sondaj dat recent publicităţii, socialistul Igor Dodon şi candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu sunt favoriţi la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, programate să aibă loc duminică, 30 octombrie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

 

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.