Acţiunile poliţiei metropolitane cu privire la un priveghi din sudul Londrei pentru a o jeli pe Sarah Everard a fost criticată pe scară largă în întreaga lume politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de interne, Priti Patel, i-a cerut lui Met un raport asupra a ceea ce s-a întâmplat, în timp ce primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că 'aşteaptă urgent o explicaţie" de la comisarul Dame Cressida Dick.

Ofiţerii au fost văzuţi încătuşând şi conducând femeile departe de eveniment.

Poliţia a spus că patru arestări au fost făcute la priveghi pentru a "proteja siguranţa oamenilor”.

Câteva sute de persoane s-au adunat la Clapham Common sâmbătă seara pentru a aduce un omagiu tinerei de 33 de ani - a cărei moarte a determinat o dezbatere publică cu privire la siguranţa femeilor - în ciuda restricţiilor Covid.

Printre cei care au omagiat-o pe Sarah s-au aflat şi prim-ministrul Boris Johnson şi logodnica sa, Carrie Symonds, care au aprins o lumânare şi au aşezat-o în faţa Downing Street nr. 10.
 
Anterior, Johnson a scris pe Twitter că „se va gândi la familia şi prietenii ei”, adăugând: „Voi face tot ce pot pentru a mă asigura că străzile sunt în siguranţă”.
 
Primul ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, a postat pe Twitter o fotografie cu o lumânare în casa ei, despre care a spus că este „pentru Sarah”, în timp ce primul ministru al Ţării Galilor, Mark Drakeford, a încurajat oamenii să „aprindă o lumânare pentru schimbare”.
 
Şi ducesa de Cambridge a făcut o vizită privată sâmbătă după-amiază la locul unde este omagiată Sarah.
 
Sâmbătă, ofiţerul de poliţie Met, Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, a apărut la tribunalul din Westminster, fiind acuzat de răpirea şi uciderea lui Sarah Everard. Tânăra în vârstă de 33 de ani a dispărut la 3 martie când mergea spre Brixton de la Clapham, în sudul Londrei. Corpul ei a fost găsit într-o zonă împădurită din Ashford, Kent.
 
Couzens a fost arestat preventiv, urmând să fie audiat din nou la 16 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.