Poliţia olandeză a folosit duminică tunuri de apă şi bastoane pentru a dispersa câteva mii de protestatari anti-restricţii la o demonstraţie din centrul oraşului Haga, cu o zi înainte de alegerile naţionale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demonstraţia a fost oprită după ce protestatarii au încălcat regulile de distanţare socială şi au ignorat avertismentele poliţiei de a se dispersa.

Presa locală a anunţat că în timpul ciocnirilor au fost făcute mai multe arestări. Autorităţile olandeze au oprit serviciile de tren către oraş, sediul guvernului, pentru a preveni sosirea mai multor protestatari.

Poliţia a spus iniţial oamenilor să meargă acasă şi a anunţat prin difuzoare că evenimentul s-a încheiat şi a avertizat că va întrerupe protestul cu forţa, dacă este necesar.

Mii de persoane, strânse pe câmpul Maliveld, scandau „Iubire, libertate, opriţi dictatura”.

Olanda se află într-un lockdown dur de la sfârşitul lunii ianuarie, întrunirile a mai mult de două persoane sunt interzise, ​​iar restaurantele şi barurile sunt închise.

Partidul conservator VVD al premierului Mark Rutte pare să obţină un nou mandat de patru ani după ce a fost la putere din 2010. 

Ţara de 17 milioane a înregistrat peste 1,1 milioane de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 16.000 de decese în pandemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.