Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat sâmbătă că nu se va preda niciodată şi s-a angajat să apere independenţa Venezuelei cu preţul vieţii, dacă va fi necesar, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un Maduro sfidător a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Caracas, în uralele unor mii de susţinători care purtau cămăşi roşii, culoarea Partidului său Socialist.

Maduro a dansat pe scenă împreună cu soţia sa.

Opozantul Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar în urmă cu exact o lună şi s-a angajat să-l îndepărteze pe Maduro de la putere, să organizeze noi alegeri şi să restaureze democraţia.

Însă Maduro afirmă că nu se teme de nimic.

El l-a catalogat pe Guaido drept o marionetă a Casei Albe şi l-a ironizat întrebându-lde ce nu a convocat încă vreun scrutin, dacă deţine într-adevăr puterea.

COMANDANT SUPREM

Pe de altă parte, cinci membri venezueleni din cadrul forţelor armate care au dezertat din posturi sâmbătă l-au recunoscut pe Guaido drept comandantul lor suprem.

Într-o înregistrare video pe care liderul opoziţieia publicat-o pe Twitter, militarii, în uniformă verde, îl salută militar pe liderul opoziţiei, îl numesc ”preşedintele constituţional” al Venezuelei şi declară că sunt pregătiţi să-i asculte ordinele.

Guaido le-a mulţumit militarilor, le-a strâns mâna şi le-a spus că au făcut ”lucrul corect”.

El a reiterat că acordă o amnistie tutror membrilor persoanlului militar care ”apără poporul venezuelean” şi se alătură opoziţiei, care încearcă să-l îndepărteze de la putere pe Nicolas Maduro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.