Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a declarat, la câteva zile după atentatul cu dronă a cărui ţintă spune că a fost, în favoarea unui ajutor din partea Statelor Unite în cadrul unei anchete aflate în desfăşurare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maduro a făcut acest anunţ în contextul în care acuză cu regularitate autorităţile americane de faptul că vor să-l răstoarne de la putere şi alimentează un discurs antiamerican în rândul cetăţenilor ţării.

Ar fi o prezenţă americană în afacerile interne ale Venezuelei care ar fi binevenită, de adata aceasta, în opinia lui Maduro.

Şeful statului venezuelean a declarat sâmbătă, în cadrul unei ceremonii în faţa sediului Înaltului Comandament al Armatei, la Caracas, că ar fi ”de acord ca FBI-ul să vină în Venezuela şi să participe la anchetă şi să ajute la dezvăluirea celulelor teroriste care se află în Florida”.

El s-a referit astfel la principalul suspect în anchetă, Osman Delgado Tabosky, care trăieşte la Miami, în Florida, de unde ar fi fost activate dronele.

Modalităţile acestui ajutor sunt vagi, pentru moment, însă se pare că există discuţii între cele două ţări.

Şeful diplomaţiei venezuelene s-a întâlnit joi cu unul dintre diplomaţii de cel mai înalt rang aflaţi în post la Caracas, James Story care, potrivit cancelariei, ”şi-a exprimat îngrijorarea faţă de fapte şi (a transmis) voinţa Guvernului său de a coopera”.

Potrivit autorităţilor venezuelene, atentatul eşuat de la 4 august a fost comandat de opoziţie, care neagă orice implicare.

Sâmbătă, aproximativ 300 de persoane s-au adunat la Caracas, capitala ţării, pentru a reclama eliberarea lui Juan Requesens, un deputat din opoziţie, arestat de autorităţi în legătură cu ”atentatul”.

Într-o înregistrare difuzată de autorităţi vineri, acesta din urmă îşi recunoaşte implicarea în ”atentat”, însă numeroase persoane denunţă o mărturie obţinută prin constrângere.

În opinia lor, tânărul deputat, în vârstă de 29 de ani, ar fi fost ameninţat, drogat şi torturat pentru a face aceste ”mărturisiri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.