Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că principala axă a preşedinţiei Franţei a Consiliului Uniunii Europene (UE) rezidă în crearea unei ”Europe mai suverane” şi include o capacitate ”de protejare a frontierelor” europene, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, şeful statului francez intenţionează să iniţieze o ”reformă a spaţiului Schengen” care implică conducerea politică a acestei zone de liberă circulaţie, după modelul conducerii zonei euro.

Astfel, urmează să aibă loc reuniuni regulate, la frontierele europene, la care să participe miniştri europeni vizaţi.

Emmanuel Macron a anunţat, de asemenea, o ”reformă a textelor care să permită o îmbunătăţire a funcţionării interne a acestui spaţiu”, prin înfiinţarea unui ”mecanism de susţinere de urgenţă la frontieră în caz de criză”.

Obectivul este o evitare a unor ”războaie hibride”, a subliniat Macron, referindu-se la criza migraţiei de la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Şeful statului francez doreşte, de asemenea, o ”avansare a pachetului migratoriu european” printr-o intensificare a contactelor cu ţări de origine, dar şi printr-o armonizare a reglementărilor în cadrul Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.