Emmanuel Macron a afirmat, în discursul susţinut duminică seară, după alegerile prezidenţiale din Franţa pe care le-a câştigat, că acest vot îl obligă pentru anii care vin şi le-a mulţumit şi celor care au votat cu el nu pentru ideile sale, ci pentru ca Marine Le Pen să piardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron a sosit la Champs de Mars de mână cu soţia sa, Brigitte Macron, şi înconjurat de copii şi adolescenţi, în sunetele imnului Europei, “Odă bucuriei”.

“După cinci ani de transformare, de ore cu bucurii şi ore dificile, dar şi de crize excepţionale, astăzi, 24 aprilie 2022, o majoritate a ales să îmi arate încredere ca să fiu preşedintele ţării noastre în următorii cinci ani. Ştiu ce vă datorez. Ştiu şi că unii dintre compatrioţii noştri au votat astăzi pentru mine, nu pentru a-mi susţine ideile, ci pentru a le bloca pe cele ale extremei dreapta. Le mulţumesc. Acest vor mă obligă pentru anii care vin”, a spus Macron.

Emmanuel Macron a vorbit şi despre cei care s-au abţinut de la a vota şi cei care au votat pentru Marine Le Pen: “Tăcerea celor care s-au abţinut reprezintă un refuz de a alege şi trebuie să răspundem pentru asta. Mă gândesc şi la cei care au votat pentru Marine Le Pen, pentru că acum nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tuturor. Ştiu că numeroşi compatrioţi care au ales astăzi extrema dreaptă, furia şi nemulţumirile care i-au făcut să aleagă acel proiect, trebuie de asemenea să aibă un răspuns. Este responsabilitatea mea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.