Preşedintele francez Emmanuel Macron a descris joi, în cursul unei vizite la Muzeul Satului, însoţit de omologul său român Klaus Iohannis, bisericile expuse drept “superbe”, iar la final, a saluta presa în româneşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Posibilitatea de a petrece o vreme cu domnul preşedinte, cu soţia sa şi cu soţia mea, în această zonă foarte frumoasă, tradiţonală, a fost o mare oportunitate şi o mare plăcere, în primul rând pentru că este o cale pentru a ne înţelege mai bine, pentru a înţelege mai bine tradiţiile voastre”, a spus liderul de la Elysee.

Întrebat cum i s-au părut bisericile româneşti, Macron le-a descris drept superbe. Biserica de lemn a fost o noutate, pentru că noi nu avem aceeaşi tradiţie, deci a fost foarte frumoasă”, a afirmat el

Cântăreţii şi dansatorii care reprezintă un patrimoniul cultural şi tradiţional al ţării voastre au fost o adevărate bucurie pentru liderul de la Elysee.

În urmă cu 90 de ani, un francez a venit să planteze un stejar de 10 ani (…). I-am spus preşedintelui că mă voi întoarce, pentru a planta un nou stejar, anul viitor”, a explicat Macron, referindu-se la stejarul plantat de generalul Berthelot.

Spre încântarea reporterilor, Macron a mărturisit că a învăţat să spună Bună ziua în limba română. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.