Jurnaliştii BBC au dezvăluit joi după-amiază că serviciile de securitate britanice au reuşit să dejoace 18 comploturi teroriste în ultimii patru ani, dintre care cinci doar după atentatul de la Westminster, comis la finele lunii martie de Khalid Masood.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa la finele luni martie, atunci când teroristul Khalid Masood a intrat cu o maşină în pietonii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului.

Printre persoanele decedate în urma atacului londonez s-a numărat şi o cetăţeancă româncă, care a fost proiectată de maşina atacatorului în fluviul Tamisa.

Însă, autorităţile britanice au decis să ridice la ”critic” gradul de ameninţare teroristă doar după atentatul sinucigaş de luni noaptea, care a zguduit Manchester Arena.

Un număr de 22 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv minori, în vreme ce alte 116 persoane au fost rănite, după ce un atacator sinucigaş născut din refugiaţi libieni şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.