Trupe ucrainene şi ruse poartă ”lupte aprige” la Avdiivka, un oraş situat în estul Ucrainei, anunţă vineri un comandant militar de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El face acest anunţ la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că Kievul gface ”tot posibilul” pentru a-şi salva trupele aflate în dificultate pe frontul de est, mai ales la Avdiivka, unde situaţia este considerată ”critică”.

”Potrivit deciziei luate, consolidarea programului unităţilor este în curs, iar trupe manevrează pe axele ameninţate”, anunţă pe reţele de socializare armata ucraineană.

”Apărătorii ucraineni continuă să respingă inamicul, care încearcă să încercuiască Avdiivka (...). Militarii ucraineni rezistă”, anunţă armata.

”Lupte aprige au loc în oraş”, anunţă un comandant ucrainean de rang înalt al forţelor din estul ţării, Oleksandr Tarnavskîi.

”Trupele noastre folosesc forţele şi toate mijloacele disponibile pentru a opri inamicul”, adaugă el.

Forţele ucrainene sunt pe cale să stabilească noi poziţii defensive în jurul Avdiivkăi, iar armata semnalează o posibilă retragere din faţa unor valuri de atacuri ruse.

”Noi poziţii au fost stabilite şi fortificaţii puternice continuă să fie instalate, ţinând cont de toate scenariile posibile”, anunţă Tarnavskîi.

El subliniază că prioritatea Kievului este să-şi apere trupele.

”Preţuim fiecare parcelă a teritoriului ucraunean, dar cea mai mare dintre valori şi priorităţi pentru noi este să apărăm viaţa fiecărui militar ucrainean”, subliniază el.

El cataloghează situaţia de la Avdiivka drept ”dificilă, dar sub control” şi adaugă că comandanţii săi au fost însărcinaţi ”să stabilizeze situaţia”.

În acest oraş din Donbas, devastat de confruntări armate, poziţia apărătorilor ucraineni este tot mai precară în faţa forţelor ruse, care se află în ofensivă din octombrie.

Căderea Avdiivkăi ar fi o victorie simbolică a Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.