Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko cere mobilizarea elevilor, pentru a culege mere şi a recolta cartofi, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lukaşenko denunţă drept o ”sălbăticie” faptul că aceşti copii nu pot fi folosiţi să ajute în industira agricolă belarusă.

”Ce fel de exemplu le vom da elevilor noştri, copiilor noştri?”, a tunat el luni, într-o reuniune a Guvernmului.

”Ei spun că asta este o exploatare, dar ce fel de exploatare este dacă o persoană se duce să munească cinci-şase ore?”, a tunat el.

”Va fi o fericire pentru părinţi şi un antrenament fizic bun pentru copii”, a subliniat şeful statului belarus.

Elevii şi studenţii erau mobilizaţi să ajute la recoltarea culturilor pe timpul fostei Uniuni Sovietice (URSS).

Preşedintele belarus - un fost şef de colectiv agricol sovietic - este cunoscut prin izbucnirile şi propunerile sale radicale.

El a recomandat, în 2020, un pahar zilnic de vodkă şi munca pe câmp, pe tractor, ca tratament împotriva covid-19.

Belarusul, care se învecinează cu Ucraina, a permis Rusiei, aliata sa, să staţioneze trupe ruse pe teritoriul belarus în vederea invaziei.

Lukaşenko a anunţat că nu plănuieşte o mobilizare a forţelor belaruse cu scopul de a susţine Moscova.

Liderul belarus, în vârstă de 68 de ani, conduce ţara cu o mână de fier din 1994, după ce a fost vizat de manifestaţii fără precedent în urma realegerii sale contestate în august 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.