Noul prim-ministru britanic, Liz Truss, a promis marţi "sprijin total" Ucrainei, în timpul unei convorbiri cu preşedintele Volodimir Zelenski, la scurt timp după preluarea funcţiei, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În prima ei convorbire cu un omolog de când a devenit prim-ministru, ea l-a asigurat pe liderul ucrainean că are sprijinul său deplin şi că Ucraina poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung", a declarat o purtătoare de cuvânt. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că s-a "coordonat" cu noul premier britanic Liz Truss pentru a "creşte presiunea" asupra Rusiei, în a şaptea lună a invaziei Ucrainei de către Moscova.

"Scopul este de a pune capăt atacului şi de a aduce făptuitorii în faţa justiţiei", a scris Zelenski pe Twitter, primul lider străin care a vorbit cu Truss după ce aceasta a fost confirmată în noua funcţie. 

Liderul ucrainean a spus că "mulţumeşte poporului britanic pentru ajutorul semnificativ acordat Ucrainei în apărare şi economie", adăugând că "este important ca Marea Britanie să fie gata să o consolideze în continuare".

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.