Lira turcă s-a depreciat până la cel mai scăzut nivel din ultimele trei săptămâni în faţa dolarului american la sfârşitul sesiunii de tranzacţionare de vineri, după ce premierul turc Binali Yildirim a anunţat că o facţiune din cadrul armatei a încercat să răstoarne Guvernul, iar forţele de securitate au fost chemate "să facă ceea ce este necesar", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste informaţii despre o lovituă de stat în desfăşurare în Turcia au condus la speculaţii cu obligaţiuni americane, în vederea acoperirii unor pierderi anterioare.

Lira turcă s-a depreciat cu 5% şi a ajuns la 3.0300 lire în faţa dolarului.

"Aţi văzut ultimele ştiri din Turcia? Probabil că din cauza asta. Această apreciere a dolarului este alimentată mult de titlurile de presă", a declarat Vassili Serebriakov, un strateg în domeniul monetar la Credit Agricole în New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.