Liderul Partidului Frontul Stângii (stânga radicală), Serghei Udalţov, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat joi de către forţe de ordine, în cadrul unei anchete cu privire la ”justificarea terorismului”, scrie presa rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serghei Udalţov susţine invazia rusă a Ucrainei, dar se opune altor politici ale Kremlinului, potrivit presei.

Apartamentul liderului politic a fost percheziţionat.

El a fost luat de către anchetatori la interogatoriu, potrivit agenţiei ruse de stat de presă RIA Novosti.

O anchetă cu privire la ”justificarea terorismului” a fost deschisă în acest caz, potrivit agenţiei.

Autorităţile nu oferă alte precizări cu privire la acuzaţiile pe care i le aduc.

O avocată a liderului politic, Vileta Volkova, a declarat publicaţiei RBC că ancheta pare să vizeze ”o postare pe reţele de socializare”.

Joi devreme, Serghei Udalţov a anunţat pe Telegram că persoane care se prezintă drept poliţişti îi ”bat la uşă ca la tamburină” şi vor să efectueze o percheziţie.

O campanie de reprimare a oricărei disidenţe, aflată în curs în Rusia de ani de zile, s-a acutizat după invazia Ucrainei, în urmă cu aproape doi ani.

Serghei Udalţov, liderul Partidului Frontul Stângii, a fost condamnat la închisoare în iulie 2014, după ce a organizat manifestaţii împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin.

El a fost eliberat din închisoare în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.