Unul dintre principalii lideri separatişti proruşi din estul Ucrainei, Denis Puşilin, recunoaşte luni o situaţie ”dificilă” pe front, în bătaia contra-ofensivei ucrainene, dar dă totodată asigurări că forţele ruse ”fac faţă”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Puşilin face aceste declaraţii după ce armata ucraineană a revendicat recuceriri teritoriale importante, în ultimele două zile, de la forţele Moscovei, în principal în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, dar şi în sudul şi estul ţării.

”Situaţia rămâne dificilă. Adversarul încearcă să avarieze infrastructuri critice şi civile”, declară Puşilin postului Rossiia 24.

El evocă ”bombardamente masive”.

Denis Puşilin, conducătorul ”republicii” proclamate de către separatişti proruşi la Doneţk, anunţă că forţele ucrainene au luat cu asalt oraşul Liman, în regiunea Donţek (est).

El apreciază că forţele ruse şi proruse ”fac faţă”, iar situaţia, în pofida faptului că este ”dificilă”, rămâne ”sub control”.

El dă asigurări că ele ”avansează în anumite zine”, fără să precizeze care dintre forţele beligerante.

Armata ucraineană a anunţat mai întîi o contra-ofensivă în sud, după care a efectuat săptămâna trecută o înaintare-fulger în regiunea Harkov, obligându-i pe militarii ruşi să se retragă către alte poziţii.

Armata rusă a anunţat luni că a bombardat zone recucerite de către Ucraina, în apropiere de Herkov, în sectoarele Kupiansk şi Izium.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.