Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, i-a transmis preşedintelui chinez Xi Jinping, în timpul discuţiilor de la Beijing de săptămâna trecută, că doreşte reluarea discuţiilor între Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia, Japonia, SUA şi China privind dezarmarea nucleară, conform ziarului Nikkei, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul Nikkei, citând multiple surse cu conexiuni în China şi Coreea de Nord, a informat că Kim i-a transmis lui Xi că este de acord cu reluarea discuţiilor cu cele şase puteri privind dezarmarea nucleară, care au avut loc ultima oară în 2009, conform unor documente redactate în urma discuţiei.

Sursa a precizat că este posibil ca liderul nord-coreean să îi transmită şi preşedintelui american Donald Trump dorinţa sa pentru reluarea discuţiilor în cadrul summit-ului care ar urma să aibă loc în luna mai.

Oficialii chinezi nu au comentat aceste informaţii.

China este aliatul cel mai apropiat al Coreei de Nord dar relaţiile dintre cele două ţări au devenit mai tensionate după ce Kim a ales să îşi dezvolte armele nucleare în pofida sancţiunilor impuse de ONU, care au fost susţinute şi de China.

Coreea de Nord a precizat în discuţii anterioare că ar lua în considerare renunţarea la arsenalul său nuclear dacă Statele Unite şi-ar retrage trupele din Coreea de Sud şi ar renunţa la arsenalul nuclear de prevenire din Japonia şi Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.