Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat o fabrică de cosmetice, însoţit de eleganta sa soţie şi influenta sa soră, pe fundalul unor tensiuni puternice privind ambiţiile militare ale acestei ţări izolate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul acestei ”vizite de orientare pe teren” în fabrica de cosmetice de la Phenian, numărul unu nord-coreean a lăudat, citat duminică de agenţia oficială KCNA, produsele de ”nivel internaţional”, care pemit ”realizarea visului femeilor ce vor să fie mai frumoase”.

El a fost însiţit de sora sa mai mică Kim Yo-jong, un oficial de rang înalt în partidul unic, a precizat KCNA, care a difuzat fotografii în care apare soţia liderului, Ri Sol-ju, purtând o rochie cu motive florale.

Kim Yo-jong şi Ri Sol-ju sunt considerate femeile cele mai influente din această ţară profund patrarhală. De la venirea la putere a lui Kim Jong-un, în decembrie 2011, ele l-au însoţit adesea în vizite oficiale, în contextul în care predecesoarele lor ieşeau rar în public.

Ri, o fostă cântăreaţă, cunoscută şi din cauza gustului ei pentru haute couture, are trei copii cu Kim Jing-un.

Sora liderului nord-coreean, care se apropie de vârsta de 30 de ani, tocmai a fost promovată în Biroul Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea, instanţa de luare a deciziilor prezidată de fratele ei.

Fratele şi sora s-au născut din uniunea între defunctul lider Kim Jong-il şi cea de a treia soţie a acestuia, fosta dansatoare Ko Yong-Hui.

În fabrică, ei au admirat un mozaic în care apare tatăl lor, intitulat ”Să furnizăm poporului nostru cele mai bune produse cosmetice”.

Familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mână de fier don 1948.

De ceva timp, tensiunile au atins noi culmi în peninuslă, după al şaselea test nuclear nord-coreean, efectuat de Phenian pe 3 septembrie, şi multiplele tiruri de rachetă, care au pus o bună parte a continentului american în raza lor de ancţiune.

Liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump s-au ameninţat şi insultat personal, sporind îngrijorările comunităţile internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.